Wagyuossen bestemd voor het vlees liggen tevreden in de wei.
Ten slotte: Wist u dat de verhalen over bier drinken en masseren van koeien om mals vlees te krijgen hardnekkige fabels zijn?   Het verhaal gaat dat het masseren gebeurde toen men de Wagyu’s industrieel probeerde te houden. D.w.z. dat ze met velen dicht op elkaar stonden waardoor ze zich niet konden bewegen. Het gevolg was dat de Japanse koeien stress kregen waardoor het vlees zijn malsheid verloor en om dat tegen te gaan werden ze gemasseerd. Een andere versie is dat het in vroegere tijden aan het keizerlijke hof werd gedaan. Wel, helaas was ik er niet bij dus kan ik het niet bevestigen. De tweede fabel betreft het geven van bier; er zijn op internet verhalen te vinden (en ook filmpjes op YouTube) dat ze bier gevoerd krijgen. Vroeger scheen het te gebeuren omdat in sommige delen van Japan het in de zomer heet kan worden en omdat de koeien dan stopte met eten kregen ze het om de eetlust te bevorderen. Feit is dat de mate van een goede marmering en fijne textuur van het vlees genetisch zijn bepaalt. En of het daadwerkelijk tot stand komt is een kwestie van goed management. Sterker nog; het ingieten van bier in de mond van een koe wordt niet op prijs gesteld door het dier! Nog een interessant feitje;
Kwaliteit uit Zuid-Limburg
Hoeve Galouppe Wagyu
Top pagina Top pagina
06 51232641 06 82856474
De wagyuossen die tevreden in het stro liggen.
Hoeve Galouppe Wagyuvlees.
Het Hoeve Galouppe Wagyuvlees is een uniek, eerlijk en transparant streekproduct geworden. De genetica die we een aantal jaren geleden zorgvuldig hebben aangeschaft in de vorm van moederdieren met zuivere Japanse bloedlijnen, gecombineerd met gepassioneerd management hebben geresulteerd in kwaliteit van de bovenste plank. De marmering die het fijne vlees doorrijgt (zie afbeelding) smelt bij opwarming, blijft in het vlees zitten en geeft het vlees een sappigheid en volle smaak die u zal bevallen. De marmering is het intramusculaire vet dat voornamelijk uit onverzadigde, dus gezonde, vetten bestaat. Het management behelst dat de jonge dieren in de heuvels van het smakelijke lössgras kunnen genieten. Als de voederfase is aangebroken liggen ze in het stro en krijgen ze hoogwaardig, zelf samengesteld voer dat veel granen, lijnzaad e.d. bevat. En dat proef je. De transparantie ontstaat doordat het geboren worden, opgroeien en voederen gebeurt op de Wagyuboerderij “Hoeve Galouppe” van Theo en Monica van der Burg in Gulpen en het slachten vind in de regio plaats. De passie voor de Wagyu is overal terug te vinden en daardoor is er geen zwakke schakel. Ook is het vrij van welke toevoeging dan ook. Géén kleur-, geur-, smaakstoffen of E nummers! Ons streven is om de Wagyufokkerij kleinschalig te houden zodat aan alle dieren afzonderlijk aandacht kan worden gegeven. Ook willen we zoveel mogelijk zelfvoorzienend worden betreffende het voer voor de Wagyu’s. Wij verbouwen onze mais en grassilage al zelf en het stro betrekken we van boeren in de omgeving. Het is de bedoeling dat het uitgebreid wordt naar alle nutriënten. Kleinschalig, aandacht voor de omgeving en respect voor al wat leeft is ons motto! Het aparte aan het Wagyuvlees is dat er bijna geen slechte delen aanzitten. Bijv. de sukade bakt u ook als biefstuk! U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat het van binnen rosé blijft zodat de intramusculaire vetten in het vlees blijven zitten en zo de volle smaak behouden blijft.
Mts van der Burg-Bernard Pesaken 13 6271 PA Gulpen Nederland theo-monica@hetnet.nl
Een mooie gemarmerde wagyu entrecote op een houten plankje met tomaatjes.
wagyu's van wagyuboerderij hoeve galouppe in de wei
06 82856474 06 51232641
Hoeve Galouppe Wagyu
Mts. van der Burg-Bernard. Pesaken 13, 6271 PA, Gulpen, Nederland. theo-monica@hetnet.nl
Hoeve Galouppe Wagyuvlees in Zuid-Nederland.
Het Hoeve Galouppe Wagyuvlees is een uniek, eerlijk en transparant streekproduct geworden. De genetica die we een aantal jaren geleden zorgvuldig hebben aangeschaft in de vorm van moederdieren met zuivere Japanse bloedlijnen, gecombineerd met gepassioneerd management hebben geresulteerd in kwaliteit van de bovenste plank. De marmering die het fijne vlees doorrijgt (zie afbeelding) smelt bij opwarming, blijft in het vlees zitten en geeft het vlees een sappigheid en volle smaak die u zal bevallen. De marmering is het intramusculaire vet dat voornamelijk uit onverzadigde, dus gezonde, vetten bestaat. Het management behelst dat de jonge dieren in de heuvels van het smakelijke lössgras kunnen genieten. Als de voederfase is aangebroken liggen ze in het stro en krijgen ze hoogwaardig, zelf samengesteld voer dat veel granen, lijnzaad e.d. bevat. En dat proef je. De transparantie ontstaat doordat het geboren worden, opgroeien en voederen gebeurt op de Wagyuboerderij “Hoeve Galouppe” van Theo en Monica van der Burg in Gulpen en het slachten vind in de regio plaats. De passie voor de Wagyu is overal terug te vinden en daardoor is er geen zwakke schakel. Ook is het vrij van welke toevoeging dan ook. Géén kleur-, geur-, smaakstoffen of E nummers! Ons streven is om de Wagyufokkerij kleinschalig te houden zodat aan alle dieren afzonderlijk aandacht kan worden gegeven. Ook willen we zoveel mogelijk zelfvoorzienend worden betreffende het voer voor de Wagyu’s. Wij verbouwen onze mais en grassilage al zelf en het stro betrekken we van boeren in de omgeving. Het is de bedoeling dat het uitgebreid wordt naar alle nutriënten. Kleinschalig, aandacht voor de omgeving en respect voor al wat leeft is ons motto! Het aparte aan het Wagyuvlees is dat er bijna geen slechte delen aanzitten. Bijv. de sukade bakt u ook als biefstuk! U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat het vanbinnen rosé blijft zodat de intramusculaire vetten in het vlees blijven zitten en zo de volle smaak behouden blijft.  
Een mooi gemarmerde wagyu entrecote op een houten plankje met tomaatjes.
Top